Yaban Hayat ve Egzotik Hayvan Hekimliğinde Temel Bilgiler-1 Eğitimi Yapıldı

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Vahşi Yaşamı Araştırma ve Koruma Kulübü (VAŞAK) ve İVHO Egzotik ve Yaban Hayatı Veteriner Hekimliği Komisyonu işbirliğinde düzenlenen “Yaban Hayat ve Egzotik Hayvan Hekimliğinde Temel Bilgiler-1” Eğitimi, 25 şubat 2018 tarihinde gerçekleştirildi. 200’ü aşkın katılımcıyla yapılan eğitime fakültemiz öğrencilerinin yanı sıra Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden öğrenciler de katıldılar. Eğitimde orman mühendisi Ahmet Yaşar Yıldız, Öğr.Gör. Ergün Bacak, Vet.Hek. Ahmet Emre Kütükçü, Vet.Hek Gözde Çetin Kasap, Vet.Hek. Dr.Lora Koenhemsi ve Vet. Hek. Nilay Tezsay yaban hayat hakkında bilgilerini katılımcılarla paylaştılar. Eğitim boyunca ilgili mevzuatlar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışmaları, ilk yardım, kuşlarda tür tanımlama bilgisi ve bazı egzotik ve yaban hayvanlarının bakım ve muayene yöntemleri ele alındı.